Trening u Butmiru
32

Igrači Sarajeva počeli pripreme za iduću sezonu

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši FK Sarajevo danas su počeli sa pripremama za novu sezonu odnosno utakmice 1.pretkola Evropke lige, saopćeno je iz kluba.

Na današnjoj prozivci obavljenoj u Butmiru šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću odazvali su se Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Mujakić, Bekić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Crepulja, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Pidro, Salčinović, Halilović, Radovac i Lelić.

Joachim Adukor te juniori Klarić, Blagojević, Kurdić i Resić dobili su dozvolu stručnog štaba da se ekipi priključe u ponedjeljak. Na treningu se pojavio i jedan novi fudbaler, krilni napadač/ofanzivni vezni Benjamin Tatar koji će trenirati sa ekipom u narednim danima, a do odlaska na drugu fazu priprema očekuje se dolazak još dva nova nogometaša.

Bordo ekipa će u Sarajevu trenirati do petka nakon čega odlazi na pripreme u Sloveniju. U Rogaškoj Slatini planirano je odigravanje tri prijateljske utakmice. 25.6 protivnik će biti Rabotnički, 28.6. zakazan je meč protiv Radničkog iz Niša dok se još uvijek traži protivnik za utakmicu planiranu 1.7.

Ekipa se iz Slovenije 2.7 vraća u Sarajevo gdje će dočekati prvu utakmicu 1.pretkola Evropske lige koja se igra 12. jula.