Poznat plan
38

Igrači Sarajeva od 13. januara u pogonu, pripreme u Ljubuškom i Turskoj

Piše: N. K.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva nalaze se na zasluženom odmoru, dok odgovorni ljudi iz Bordo tima kompletiraju plan i program priprema te dogovaraju prijateljske utakmice kako bi se ekipa što bolje spremila za odbranu prvog mjesta na tabeli Premijer lige BiH.

Tim s Koševa će pripreme obaviti u Sarajevu, Ljubuškom i Turskoj, a prozivka je zakazana za 13. januar.

"Prvotimci od jučer rade po posebnom programu koji im je dodijelio stručni štab. Okupljanje je 13. januara u Sarajevu i u prvim danima priprema ćemo obaviti ljekarske preglede. U Ljubuški idemo 18. januara i tamo ćemo ostati do 24. januara, kada ćemo se opet vratiti u Sarajevo. U glavnom bh. gradu smo do 1. februara, a onda najvjerovatnije idemo u tursku Antaliju. To je želja stručnog štaba i planiramo u Turskoj biti do 14. februara", rekao je za portal Klix.ba pomoćni trener kluba Dženis Ćosić.

Izabranici Husrefa Musemića, koji se trenutno nalazi na radnom odmoru u Sjedinjenim Američkim Državama, u Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva.

"Uskoro ćemo imati datume i imena protivnika. Veliki je broj ekipa tada u Antaliji i domaćini će nam ponuditi listu protivnika s kojim možemo igrati. Nemamo još zvaničnih informacija. Najvjerovatnije ćemo i ranije u Ljubuškom odigrati jednu lakšu utakmicu, ali moramo provjeriti koje će ekipe tada boraviti u Hercegovini na pripremama", dodao je Ćosić.

Ekipa neće imati mnogo promjena u igračkom kadru, a to je postalo jasno i nakon produžetka ugovora s Benjaminom Tatarom i Amarom Rahmanovićem.

"Nemamo velikih potreba za pojačanjima. U fokusu nam je defanzivac koji može igrati i stopera i beka. Ukoliko se pojavi takav igrač koji zadovoljava naše uslove, rado ćemo ga dovesti. Ne žurimo, gledamo igrače, pokušavamo naći dobrog nogometaša. U svakom slučaju, neće biti većih promjena u ekipi", rekao nam je Ćosić.