Xavi Hernandez
0

"Igrači poput mene nestaju"

Totalsport
Xavi (Foto: AP)
Xavi (Foto: AP)
Sjajni Barcelonin nogometni umjetnik Xavi Hernandez izrazio je uvjerenje kako igrači koji igraju stilom sličnim njegovom polako nestaju.

U razgovoru za Guardian Xavi (31) je govorio o svojoj igri, ali i o Barceloninom pristupu nogometu koji zadivljuje svijet posljednjih godina.

"Igrači poput mene nestaju. Sebično gledajući, nogometaši koji igraju na mojoj poziciji počeli su iščezavati prije šest godina. No, zato vidim da sada Arsenal i Villarreal igraju nogomet poput Barceloninog", rekao je španski reprezentativni veznjak.

"Naš je stil napadački. Volimo kombinirati, napadati i igrati i iznimno je važno da naš stil postaje model kojim i drugi žele igrati. Nogomet se igra zbog pobjeda, ali naše je zadovoljstvo u Barceloni dvostruko jer mi želimo i igrati dobro. A moja je uloga tražiti prazan prostor i dodati.

Priznao je Xavi i kako izuzetno cijeni iskusnog veznjaka Manchester Uniteda Paula Scholesa.

"Paul mi je uzor. On je najbolji veznjak kojeg sam vidio u posljednjih 15 ili 20 godina."

Za kraj se Barcelonin nogometaš osvrnuo i na Arsenal protiv kojeg će njegov klub igrati u osmini finala Lige prvaka. Istu su ekipu Katalonci izbacili i lani u četvrtfinalu.

"Topnici su sjajna ekipa, kad ih gledam, vidim Barcelonin stil igre. Ove su sezone znatno bolji nego lani. Izuzetno ih poštujem."