"Zmajevi" stigli u Luksemburg
0

FOTO / Igrači odlično raspoloženi, Čeko stigao bez vize

Sarajevo-x.com
Foto: SCsport.ba
Foto: SCsport.ba
Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine sa stručnim štabom stigli su u Luksemburg, gdje će sutra protiv domaćina odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Djelić atmosfere iz Luksemburga prenio nam je Sabahudin Topalbećirević, komentator TV1, koja će sutra direktno prenositi utakmicu, rekavši da je atmosfera među igračima zaista fenomenalna i da svi željno iščekuju prvi sudijski zvižduk i početak kvalifikacija.

"Zmajevi" su oduševljeni pristupom selektora Safeta Sušića i disciplinom koju je uveo u ekipu. Uživaju u neophodnom miru i sa nestrpljenjem očekuju sutrašnju utakmicu.

Reprezentacija BiH će sutra istrčati na stadion u izuzetno ofanzivnoj formaciji, a očekuje se da u prvih 11 nastupe Ibričić, Misimović, Džeko i Ibišević.

Igrači su smješteni u vrhunskom hotelu, zadovoljni su smještajem i uslovima koje imaju.

Na ulicama Luksemburga mogu se primijetiti manje grupe naših navijača, ali se prava invazija očekuje sutra. Pretpostavlja se da će stadion biti ispunjen bh. navijačima, pa će se reprezentativci osjećati kao na domaćem terenu.

Prilikom dolaska na luksemburški aerodrom člana Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH Bogdana Čeku zadržala je granična policija te zemlje. Kako saznajemo, Čeko je na put krenuo bez potrebne vize, ali će mu nakon završetka procedure biti omogućen ulazak u zemlju.