"Hvala vam"
1.3k

Igrači Japana kao navijači: Nakon poraza od Belgije u perfektnom stanju ostavili svlačionicu

Klix.ba
Nakon što su navijači nogometne reprezentacije Japana oduševili svjetsku javnost time što su očistili smeće s dijela tribine na kojem su bili smješteni u utakmici protiv Belgije, sličan gest napravili su i reprezentativci ove države koji su nakon meča u besprijekornom stanju ostavili svlačionicu.

Japan je u ponedjeljak navečer doživio poraz od Belgije rezultatom 3:2, iako su početkom drugog poluvremena imali dva pogotka prednosti, a i pored šokantnog poraza njihovi navijači ostali su poslije utakmice kako bi očistili smeće s dijela tribine na kojem su bili smješteni.

Da je čistoća stvar kulture kompletnog naroda, dokazali su i nogometaši Japana, koji su nakon poraza od Belgije i opraštanja od Svjetskog prvenstva u pefektnom stanju ostavili svlačionicu, a pored besprijekorne čistoće na ruskom jeziku zahvalili su se domaćinu na gostoprimstvu.

Također, bez obzira na bolan poraz i ispadanje s Mundijala, nogometaši Japana razgovarali su s medijima nakon meča, pozdravili su svoje navijače, očistili su klupu za rezervne igrače i svlačionicu, a to treba samo da bude primjer svih drugim selekcijama.

Podsjećamo, Japan je zahvaljujući manjem broju žutih kartona u odnosu na Senegal prošao grupnu fazu, a u osmini finala imali su veliku priliku da se plasiraju među osam najjačih selekcija svijeta. Ako na terenu nisu bili pobjednici, onda su taj epitet zaslužili van zelenog travnjaka.