Prva liga FBiH
0

Igrači i navijači Posušja pretukli sudije

Sarajevo-x.com
Stadion Mokri Dolac u Posušju
Stadion Mokri Dolac u Posušju
Nakon utakmice Prve lige FBiH između Posušja i Igmana iz Konjica, rezervni igrači i navijači Posušja, fizički su nasrnuli na sudijsku trojku nanijevši im tjelesne povrede.

Nakon nogometne utakmice Prve lige Federacije između Posušja i Igmana iz Konjica dogodio se incident. Sudijsku trojku iz Sarajeva - Admira Šehovića, Amira Omerbašića i Elvisa Šatorovića, pretukli su rezervni igrači domaćina, redari na utakmici i oko pedesetak navijača Posušja. Povrijeđenim sucima ukazana je i liječnika pomoć u posuškom Domu zdravlja. Svi su van životne opasnosti i nakon ukazane liječničke pomoći pušteni su kući, javila je FTV

Komesar policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona Zoran Galić potvrdio je za agenciju Onasa da je nakon utakmice, u okviru Prve lige Federacije BiH, došlo do narušavanja javnog reda i mira kada su igrači domaće ekipe nasrnuli na trojicu sudija.

Kako je rekao Zoran Galić, komesar MUP-a ZHK, vinovnici nereda privedeni su u stanicu MUP-a Posušje i lišeni su slobode. Nad njima se provodi prekršajna obrada, a policija radi na prikupljanju informacija.