Trening i zabava
7

Igrači Hoffenheima veliki ekran na pomoćnom terenu koriste za analize i igranje FIFA-e

Klix.ba
Njemački bundesligaš Hoffenheim je postavio ogromni ekran na terenu za treninge, koji su igrači između ostalog iskoristili za zabavu.

Glavna svrha velikog ekrana je lakša analiza protivnika i uočavanje grešaka koje je pravila ekipa Hoffenheima te se pokazao boljim rješenjem u odnosu na okupljanje u zatvorenim prostorima te analize na malim ekranima.

S druge strane, veliki ekran omogućava igračima Hoffenheima da uoče greške te da odmah rade na njihovom ispravljanju.

Trener Hoffenheima Julian Nagelsmann je jedan od najboljih mladih stručnjaka današnjice, a postavljanje ekrana je tražio kako igrači ne bi morali prekidati trening kako bi gledali snimke onoga što su rpethodno radili. Četiri kamere snimaju svaki Hoffenheimov trening, a Nagelsmann sve prati na svom iPadu. On pomoću ovog uređaja može odabrati šta želi da bude prikazano na velikom ekranu.

Ekipa se pripremala za utakmicu s Bayernom analizirajući prošlu utakmicu Bavaraca protif Frankfurta, ali je ipak doživjela poraz.

Nagelsmann je toliko dobar u svom poslu da ga je ranije ove godine želio dovesti Real Madrid. Ipak, 31-godišnji trener je odbio kraljevski klub.

"Zadovoljan sam kao tridesetogodišnjak, ako se moja karijera nastavi ovako razvijati, bit će prilike da vodim tim tog nivoa. Zbog situacije u mojoj porodici odlazak u drugu zemlju trenutno nije idealno rješenje", izjavio je Nagelsmann.

Osim za analize, igrači Hoffenheima koriste ekran i za igranje FIFA-e nakon ekrana.