Nogomet
0

Igrači Chelseaja žele povratak Josea Mourinha

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Daily Express je u utorak prenio globalno mišljenje igrača Chelseaja koji bi najradije prihvatili opciju povratka Josea Mourinha u London, ako Guus Hiddink neće ostati s njima.

Nizozemac Hiddink je u klub došao kao privremeni spasitelj. Naslijedio je smijenjenog Luiza Felipea Scolarija, ali se toliko svidio igračima da su ga poželjeli i nakon što istekne njegov dogovor s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

Tako i dalje postoji mogućnost da se Hiddink nakon kraja aktualne sezone vrati u Chelsea kada odradi do kraja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kao izbornik Rusije. No, takva mogućnost se Hiddinku nije svidjela od prvog momenta.

U tom slučaju, kaže glas igrača, najbolje je da se u klub vrati Jose Mourinho koji je ne tako davno s Chelseajem osvojio dva naslova prvaka Engleske, dva Carling Cupa, te jedan FA Cup.

Trenutačno Mourinho vodi Inter prema naslovu prvaka Italije, ali unatoč tome što ima važeći ugovor s milanskim sastavom, mnoge pojedinosti govore da bi najradije okrenuo leđa Interu gdje nema pravu potporu navijača, a i stvorio je oko sebe mnogo neprijatelja u Italiji.

Dakako, nije se niti sa Romanom Abramovičem, vlasnikom Chelseaja, rastao u prijateljskom tonu tijekom prvog mandata. Ako se pita Abramoviča onda su prva dva favorita za mjesto trenera: Carlo Ancelotti i Frank Rijkaard.

No, igrači i dalje doslovno obožavaju Portugalca.