La Boca na ulici
38

Igrači Boca Juniorsa spektakularno ispraćeni iz Buenos Airesa u Madrid

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Boca Juniorsa su uz nevjerovatnu podršku navijača ispraćeni u Madrid gdje će u nedjelju napokon odigrati uzvratni meč finala Copa Libertadoresa protiv najvećeg i gradskog rivala River Platea.

Navijači ovog argentinskog kluba su u siromašnom kvartu La Boca koji se nalazi uz rijeku Mantanzu, uz vatromet i bakljadu ispratili svoje heroje na putu prema aerodromu, odakle će se uputiti u glavni grad Španije.

Igrači Boce su prema aerodromu krenuli upravo iz ovog siromašnog kvarta koji je čitav bio obojen u plavo i žuto i još jednom su, kao i prije prvog neodigranog susreta, dobili veliku podršku svojih navijača.

Podsjećamo, uzvratni meč finala Copa Libertadores trebao se odigrati prije dvije sedmice, ali je odgođen nakon što su navijači River Platea napravili "sačekušu" gostujućim igračima te su njihov autobus gađali kamenjem i suzavcem.

Taj susret koji se trebao igrati u subotu je pomjeren za 24 sata, ali ni u nedjelju nije bilo uslova za igranje ovog velikog derbija, a zbog straha od velikih problema koje bi ova utakmica mogla izazvati odlučeno je da će se historijski meč igrati na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu.