Previše žara
46

Igrači Arsenala se potukli na treningu, David Luiz nokautirao i raskrvario Ceballosa

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilski nogometaš David Luiz šakom u lice udario je saigrača iz Arsenala Danija Ceballosa tokom jednog treninga koji je održan za vrijeme reprezentativne pauze, piše The Athletic.
Prema pisanju ovog medija, a koji ima dobre izvore u Arsenalu, Luizu je zasmetao jedan grub start Ceballosa na treningu, nakon čega je španskog igrača udario šakom u lice, oborio ga na pod i raskrvario ga.

Dalje se navodi da su Luiz i Ceballos odmah riješili problem i izvinili se treneru i saigračima, a Arteta ih je prema pisanju engleskih medija nakon toga ostavio da popričaju i sami riješe tu situaciju.

Ovo nije prvi put da igrači Arsenala nasrću jedan na drugog, a ranije je upravo Ceballos imao incident sa Eddiejom Nketiahom u koji se umještao i naš Sead Kolašinac koji je razdvojio tada sukobljene strane.

Taj sukob desio se 12. septembra ove godine u prvom meču Arsenala ove sezone protiv Fulhama u gostima. Topnici su u posljednjem kolu doživjeli poraz od Aston Ville na svom terenu rezultatom 3:0 čime su u potpunosti pokvarili utisak nakon pobjede protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.