Problemi sa snijegom
136

Igrače Sarajeva i Radnika očekuje izuzetno težak teren na Koševu

Piše: N. K.
(Foto: K. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Radnika će od 14:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igrati utakmicu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iz Bordo kluba su se pobrinuli da očiste teren nekoliko sati prije utakmica, ali problem im predstavlja činjenica da snijeg nastavlja neprestano padati.

Odgode meča, kako trenutno stoje stvari, neće biti, a igrače obje ekipe sigurno očekuje izuzetno zahtjevna utakmica u kojoj će morati uložiti maksimalan napor.

Podsjetimo, porazom od Širokog na Pecari u 19. kolu Sarajevu se borba za titulom prvaka BiH pretvorila u skoro pa nemoguću misiju. Ipak, ekipa Husrefa Musemića i dalje ima veliku borbu pred sobom, a to je borba za nastup u evropskim takmičenjima, odnosno borba za treće mjesto na kojem je sada Široki koji ima šest bodova i utakmicu više od Sarajeva.

S druge strane, Radnik se bori za ulazak u Ligu za prvaka koja počinje nakon 22. kola regularnog dijela sezone. Tim iz Bijeljine je na šestom mjestu s utakmicom manje i dva boda više od Mladosti. Eventualna pobjeda značila bi i skoro siguran plasman u Ligu za prvaka, ali Radnik i ovako sam određuje svoju sudbinu, a do kraja regularnog dijela prvenstva očekuje ga domaći meč protiv Širokog i gostovanje Vitezu.