Vratio se treninzima
53

Igrač Uniteda od 90 miliona eura prebrodio psihičku krizu, uskoro će opet igrati za Crvene đavole

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag otkrio je da se zvijezda ovog kluba Jadon Sancho vratio treninzima i da će uskoro biti dostupan za igranje utakmice, nakon što je prebrodio depresiju i psihičku krizu zbog neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Sancho je teško podnio činjenicu da ga selektor Southgate nije pozvao s reprezentacijom na Mundijal u Katar, nakon čega ga je menadžer Ten Hag poslao u Nizozemsku kako bi se psihički i fizički oporavio te spremio za nastavak sezone.

Ipak, sve je ostavilo znatno veći trag na ovog krilnog napadača pa se on nije priključio ostalim saigračima na pripremama za nastavak sezone, no sada se, kako kaže Ten Hag, oporavio i spreman je za nove izazove.

"Sancho će uskoro igrati, ali nije još uvijek vrijeme. On napreduje, a vidjet ćemo kada će biti spreman za povratak u tim", rekao je Ten Hag.

Posljednji meč za Crvene đavole odigrao je 22. oktobra u remiju protiv Chelseaja, a nakon toga je dvije utakmice bio na klupi te šest totalno van sastava.

Sancho je u ovoj sezoni odigrao 14 mečeva u svim takmičenjima za Manchester United, ali ni blizu forme zbog koje je plaćen 90 miliona eura. Tako je postigao samo tri gola, dva u Premiershipu i jedan u Evropskoj ligi, a upisao je i jednu asistenciju, za ukupno 907 minuta provedenih na terenu.