Sancho oduševio
39

Igrač Uniteda od 90 miliona eura pobijedio depresiju pa imao povratak iz snova na Old Trafford

K. H.
Jadon Sancho (desno) (Foto: EPA-EFE)
Jadon Sancho (desno) (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Jadon Sancho na najbolji mogući način vratio se na teren nakon što je prebrodio psihičku krizu, a on je u remiju Manchester Uniteda i Leedsa za samo 32 minute na terenu u potpnosti promijenio stvari i golom te učešćem u igri pomogao timu da izbjegne poraz.

Ovaj Englez je ostao bez poziva u nacionalni tim za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a sve to imalo je veliki utjecaj na njega i pao je u depresiju, što je - jasno, utjecalo i na njegovo fizičko stanje, pa ga je menadžer Erik ten Hag poslao na individualne pripreme u Nizozemsku.

Posljednji meč za Crvene đavole u Premiershipu odigrao je 22. oktobra u remiju protiv Chelseaja, a nakon toga je dvije utakmice bio na klupi te šest totalno van sastava, no sada se vratio na teren, prvo nedavno u Liga kupu Engleske, kao i Premiershipu gdje je sinoć igrao protiv Leedsa.

Riječ je o igraču kojeg je Manchester United platio 90 miliona eura, no nakon dolaska iz Borussije Dortmund nije opravdao očekivanja i nije se pokazao kao jedan od najvećih engleskih talenata, što je također imalo utjecaj na njegovo psihičko stanje.

Ipak, golom protiv Leedsa, ali i odličnom partijom koju je pružio tokom čitavog boravka na terenu, sigurno je najavio povratak u staru formu.

"Jasno je da je iza njega težak period. Zadovoljan sam i ponosan što je uspio to prevazići, a ja ću ga podržati, kao i svi treneri i ekipa. Znali smo da to mora uraditi sam", rekao je Ten Hag.

"Ne mogu vam opisati koliko mi je nedostajao ovaj osjećaj. Ekipa je pokazala odličan karakter i ostala u igri", poručio je nakon utakmice.
Podsjećamo, Manchester United je imao zaostatak od 2:0 protiv Leedsa, ali se uspio vratiti i izbjeći poraz te osvojiti jedan bod. Uz Sancha, strijelac pogotka je bio Rashford.