Dobio poziv
0

Igrač Uniteda mijenja selekciju, Crveni đavoli na njega neće moći računati na početku godine

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Manchester Uniteda Aaron Wan-Bissaka je dobio poziv nogometne reprezentacije DR Konga sa kojom bi mogao nastupati na Afričkom Kupu nacija sljedeće godine.

Defanzivac Manchester Uniteda još uvijek nije donio konačnu odluku o eventualnoj promjeni reprezentacije, no ukoliko ga prihvati, Crveni đavoli neće moći računati na njega od 13. januara do 11. februara sljedeće godine.

Tada je na rasporedu Afrički Kup nacija koji se igra u Obali Slonovače.

Ovaj 25-godišnjak je rođen u Engleskoj, ali ima korijene iz gore poemnute afričke zemlje čiju je reprezentaciju predstavljao u uzrastu do 17 godina.

Potom je promijenio nacionalnost i odlučio da nastupa za mladu reprezentaciju Engleske, no još uvijek nije ubilježio seniorski debi za Gordi Albion.

Wan-Bissaka je bio pozivan za reprezentaciju Engleske za utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine, no nije debitovao za Gordi Albion zbog povrede leđa.

Pored Wan-Bissake, United bi zbog Afričkog Kupa nacija trebao ostati i bez Andre Onane i Sofyana Amrabata koji će predstavljati Kamerun i Maroko.

Dodajmo da je još uvijek neizvjesna budućnost Wan-Bissake na Old Traffordu budući da mu aktuelni ugovor ističe na kraju sezone.