Nesportski potez
61

Igrač u Srbiji umjesto fair-play poteza postigao gol pa bježao od protivničkih igrača

K. H.
Susret Prve lige Srbije između Metalca i OFK Bačka obilježila je jedna potpuno nevjerovatna situacija u kojoj je domaći igrač Nikola Grbić umjesto fair-play zaustavljanja igre zbog ukazivanja pomoći jednom igraču iskoristio statičnost gostujuće odbrane i na nesportski način postigao pogodak.

Sporna situacija desila se krajem prvog poluvremena kada je jedan igrač Bačke ostao ležati na terenu, a dok su igrači obje ekipe čekali da se igra prekine kako bi mu se ukazala pomoć, ofanzivac Metalca Nikola Grbić uzeo je loptu, krenuo prema golu i nesportski postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Kako je u trenutku postizanja pogotka bio u punoj brzini, a vidjevši da je njegov potez izazvao gnjev gostujućih igrača, Grbić je umjesto proslave pogotka bježao od nekoliko igrača Bačke koji su ga doslovno ganjali po terenu.

Ubrzo nakon toga, na terenu je nastala opšta tuča između domaćih i gostujućih igrača, a epilog svega su bila čak četiri crvena kartona - dva za gostujuće igrače, jedan za domaće i jedan za pomoćnog trenera domaće ekipe.

Do kraja susreta Metalac je uspio zadržati nesportski stečenu prednost, a s obzirom na to da su imali još i igrača više, pred kraj susreta postigli su i drugi pogodak i tako rezultatom 2:0 ostvarili pobjedu.