Nogomet
0

Igrač rođen u Engleskoj nosi kapitensku traku Škotske

FENA
James Morrison
James Morrison
U kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Hrvatske u Maksimiru, kapItansku traku škotske reprezentacije nosit će vezni igrač James Morrison (27), rođen u Darlingtonu u Engleskoj.

Bit će prvi igrač nakon 35 godina koji nosi kapetansku traku, a da nije rođen u Škotskoj. Posljednji koji je imao tu čast bio je Bruce Rioch (65), koji je rođen u engleskom Aldershotu.

"Ovo je velika čast. Iznimno sam ponosan i ovo ću pamtiti dok živim. Moj pokojni djed bio je vrlo ponosni Škot. Nažalost, neće me moći gledati uživo, ali večeras ću povesti momke na teren s mislima na njega. Moja porodica je oduševljena što ću biti kapiten i spremaju slavlje", kazao Morrison za Daily Record.

Morrison igra u engleskom prvoligašu West Bromwich Albionu, a za reprezentaciju Škotske upisao je 26 nastupa i dva gola.

"Uoči sezone West Bromwich je bio austajder i predviđali su mu borbu za opstanak, a mi smo završili na osmom mjestu. Nadam se da ćemo i u Zagrebu biti uspješni austajderi. Važno je da napravimo dobar rezultat jer to bi bio temelj na kojem možemo graditi nešto novo. Proteklih dana radili smo vrlo naporno, po dva treninga dnevno, kako bi bili spremni za izazov protiv odlične Hrvatske", izjavio je Morrison.

Škotska je posljednja u kvalifikacijskoj grupi sa samo dva boda iz dosadašnjih šest susreta.