Snaga i preciznost
61

Igrač Rangersa srušio rekord Evropske lige spektakularnim golom sa 55 metara

K. H.
Foto: sportbible.com
Foto: sportbible.com
Nogometaš Glasgow Rangersa Kemar Roofe postigao je jedan od najboljih pogodaka u 2020. godini i to u meču protiv Standard Liegea u okviru 1. kola grupne faze Evropske lige kada je sa više od 50 metara savladao protivničkog golmana.

Rangers je u sudijskoj nadoknadi imao vodstvo od 1:0, a konačnih 2:0 postavio je napadač Kemar Roofe kada je nakon solo prodora, odnosno nakon što je sačuvao loptu pored četiri protivnička igrača, šutirao sa više od 50 metara i fantastičnim udarcem prebacio golmana Standarda te osigurao pobjedu svog tima.

Ovaj napadač tako je postao igrač koji je s najveće udaljenosti u Evropskoj ligi postigao pogodak, a nakon što je shvatio da je lopta ušla u mrežu, gol je proslavio tako što je znakovnim jezikom pokazao slova "A" i "L", što je u Belgiji moglo značiti samo jedno - Anderlecht. Ovaj nogometaš upravo je iz Anderlechta prešao u Rangers tokom ljetnog prijelaznog roka za pet miliona eura, a kako su ova dva tima najveći rivali u Belgiji, njegova provokacija nije mogla proći bez dodatnih tenzija i čim je sudija označio kraj utakmice, članovi domaćeg tima verbalno i fizički nasrnuli su na Roofea.

Sukob se kasnije pretvorio u masovno naguravanje pa i udaranje igrača oba kluba koje je trajalo nekoliko minuta, no na kraju je sve riješeno i završeno bez većih posljedica.