Neobična odluka
24

Igrač Lyona dobio žuti karton zbog driblinga, kritiku uputio i ogorčeni Neymar

N. K.
Brazilski ofanzivac Lucas Paqueta (24) dobio je žuti karton u završnici meča svog Lyona i Troyesa (3:1) zbog pokušaja driblinga.

Naime, Paqueta je pokušao preko glave prebaciti loptu protivniku i izvesti dribling poznat kao "rainbow flick", ali je rival uspio izbiti loptu u aut.

Sutkinja Stephanie Frappart je tada zaustavila igru i Brazilcu dala žuti karton na iznenađenje svih aktera ove utakmice.

Francuski mediji u svojim tekstovima pišu kako nisu sigurni da li je Paqueta karton dobio zbog ponižavanja protivnika ili odmahivanjem rukom prema sutkinji koja ga je htjela upozoriti da njegov potez nije u duhu fair-playa.

Zbog svega ovoga oglasio se i PSG-ov napadač Neymar koji je često prolazio protivnike na sličan način.

"Jako tužno... Dobiti žuti karton zbog driblinga. Dribling je dribling, nebitno na kojem dijelu terena i u kojoj minuti se izvodi. Slično se meni dogodilo prošle sezone. Ne razumijem razloga. Izgleda da je došao kraj slavne Joge bonito. Uživajte dok još možete", rekao je Neymar.

Inače, Paqueta je karijeru počeo u Flamengu, odakle je 2018. godine prešao u Milan. Prošle godine je postao igračem Lyona, a za reprezentaciju Brazila je odigrao 23 utakmice i postigao pet pogodaka.