Navikao samo na trening
11

Igrač iz Engleske očajan zbog posljedica koronavirusa: Nemam pojma šta da radim

K. H.
Anwar El Ghazi (Foto: EPA-EFE)
Anwar El Ghazi (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Aston Ville Anwar El Ghazi u izjavi za engleske medije kazao je da je tek usljed širenja koronavirusa i boravka u kućnoj izolaciji shvatio koliko ne razumije život van nogometa.

Nogomet i svi drugi sportovi širom Evrope prekinuti su ili završeni nakon pojave koronavirusa, a brojni sportisti u potpunosti su se morali distancirati od kluba i saigrača i nastaviti život u izolaciji.

To je poprilično teško palo igraču Aston Ville Anwaru El Ghaziju koji je u izjavi za medije otkrio da prvi put u životu shvata koliko ne razumije stvari van nogometa i da je ovaj sport čitav smisao njegovog života.

"Sve ovo je jako čudno i osjećaj je ružan. Tek sam shvatio da uopšte ne razumijem život van nogometa. Sve je potpuno drugačije, prije sam ustajao i odmah počeo s treniranjem, a danas radim vježbe u dvorištu i poslije toga nemam pojma šta ću raditi do kraja rada. Ne znam šta da radim sa sobom, nogomet je zaista moj život", izjavio je El Ghazi.

El Ghazi je rekao da bi njegov klub s treninzima mogao početi naredne sedmice, ali u manjim grupama, a njegova Aston Villa trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu Premiershipa sa 25 osvojenih bodova, dva manje od West Hama, Watforda i Bournemoutha.