Loše vijesti
0

Igrač Intera sklonjen iz reprezentacije nakon optužbi o rasnim uvredama, on tvrdi da je sve izmišljeno

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Defanzivac milanskog Intera Francesco Acerbi sklonjen je iz reprezentacije Italije nakon optužbi da je vrijeđao Juana Jesusa na rasnoj osnovi.

Na sinoćnjoj utakmici Intera i Napolija, brazilski defanzivac je optužio Interovog nogometaša da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Acerbi je sve to demantovao, no ni to ga nije spasilo iako je došao na okupljanje gdje su mu selekto Luciano Spalletti i saradnici objasnili da je bolje da ne igra na utakmicama protiv Venecuele i Ekvadora dok se istraga ne završi.

"Vrijeđao me je na rasnoj osnovi, ali mi je odmah poslije meča prišao i izvinio se. Kada sudija svira kraj, sve se zaboravlja i idemo dalje. Znam da je Acerbi dobar momak, izvinio se čim je shvatio da je pretjerao zbog određenih riječi. Pametan je, nadam se da će naučiti iz ovoga", rekao je Jesus nakon utakmice.

Oglasili su se i iz italijanskog Saveza.

"Acerbi je došao na okupljanje u Rim, a zbog ozbiljnih optužbi i incidenta koji se dogodio objasnili smo mu da je bolje da ne bude sada u ekipi. Iz njegovog ugla ništa loše se nije dogodilo i tvrdi da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Uprkos svemu tome donijeli smo ovakvu odluku za dobrobit i igrača i nacionalnog tima. On će se vratiti u klub, dok će njegovo mjesto zauzeti Gianluca Mancini", kazali su iz tamošnjeg saveza.