Duboko pogođen
18

Igrač Barcelone plakao u svlačionici zbog zvižduka navijača, Pique i Busquets ga tješili

H. H.
Sergi Roberto je igrao 60 minuta prije nego ga je zamijenio Demir (Foto: EPA-EFE)
Sergi Roberto je igrao 60 minuta prije nego ga je zamijenio Demir (Foto: EPA-EFE)
Navijači Barcelone na utakmici protiv Bayerna izviždali su Sergija Roberta, kojeg su prema tvrdnjama madridskog lista AS saigrači nakon utakmice zatekli u svlačionici dok je plakao.

Bayern je protunjao Nou Campom i slavio je uvjerljivo 3:0, a Sergi Roberto tokom 60 minuta koliko je bio na terenu, sve vrijeme na desnom boku bio je izložen napadima Daviesa i Sanéa, koji su pravili dar-mar po njegovoj strani.

Osim toga, nogometaš Barce igrao je na potpuno predvidljiv način i izgubio je mnogo lopti, toliko da su navijači postali nestrpljivi i izviždali su ga. Prvo je to bilo sporadično, a potom su ga ispratili glasnim i dugotrajnim povicima i zvižducima svaki put kad je dodirnuo loptu.

Sve je kulminiralo salvom zvižduka publike u trenutku kada ga je zamijenio Demir u 60. minuti, a Sergi Roberto je bio duboko pogođen reakcijom navijača, toliko da je slomljenog srca završio u svlačionici, plačući.

As piše da ni podrška i utjeha njegovih suigrača, Piquéa i Sergia Busquetsa, nisu bili dovoljni da se pribere, jer nije razumio reakciju navijača, s obzirom da smatra da je dao sve od sebe u sinoćnjem meču.

Piqué je čak u izjavama za medije nakon utakmice branio Sergija Roberta, ističući da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji i da je bio previše opterećen protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, ali teško da će i te riječi promijeniti stav navijača.