Premijer liga BiH
301

Igman s dva igrača manje osvojio bod u Trebinju, očajni sudija Gigović u glavnoj ulozi

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Leotara i Igmana su remizirali rezulttom 1:1 u prvom susretu 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Prvo poluvrijeme je završeno bez pogodaka, a na početku drugog poluvremena Igman je ostao s igračem manje kada je sudija Gigović dosudio penal za Leotar, te pokazao drugi žuti karton Veliću i put u svlačionicu.

Siguran realizator penala bio je Handžić za vodstvo Leotara rezultatom 1:0, no Trebinjci su u vodstvu bili samo tri minute jer je u 62. minuti Ramić poravnao na 1:1.

Danas očajni sudija Gigović je nastavio kartonirati gostujuće igrače, a u 73. minuti je pokazao drugi žuti karton i Bešagiću, te je ekipa Husrefa Musemića završila susret sa samo devet igrača.

Gigović je u samom finišu susreta zaokružio svoje očajno suđenje izmišljenim penalom za Leotar u 94. minuti kada je Šipovac olako pao u kaznenom prostoru gostiju.

Igrači Igmana su željeli napustiti teren, ali su se ipak vratili. Golman gostiju Ćeman nije želio braniti, no trener Musemić ga je ipak nagovorio da se vrati među stative.

Handžić je drugi put pristupio izvođenju penala, ali mu je Ćeman odbranio udarac i dobio svojoj ekipi jedan bod.

Tabela: