Wwin liga BiH
107

Igman i GOŠK podijelili bodove u direktnoj borbi za opstanak, situacija se dodatno komplikuje

D. P.
Foto: FK Igman Konjic
Foto: FK Igman Konjic
U prvoj utakmici 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Igman i GOŠK remizirali su bez golova u Konjicu i tako dodatno zakomplikovali borbu za opstanak.

Dva rivala vode žestoku borbu za opstanak i ovo je bila jedna od onih utakmica iz serije "za šest bodova". GOŠK, koji ima četiri boda više od zone ispadanja, imao je priliku eventualnom pobjedom doći skoro do sigurnog opstanka, dok je Igman mogao osvajanjem bodova pobjeći Željezničaru i Tuzla Cityju na tri boda.

No, golova danas nije bilo. Ipak, prilika je bilo na sve strane, ali puno više za Igman koji je imao terensku inicijativu tokom cijele utakmice.

U prvom poluvremenu Igman je mogao u dva navrata pogoditi nakon kornera, ali su Stefan Denković i Edis Buturović bili neprecizni.

Najbolju priliku za GOŠK na cijeloj utakmici imao je Filip Mihaljević, koji je u 38. minuti prošao i golmana Igmana, ali je promašio cijelu loptu u trenucima kada je samo trebao da je provede u polupraznu mrežu.

U nastavku je sjajnu šansu imao Velizar Janketić za domaće, a Marko Musulin za goste. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Ostalo je 0:0 tako da su oba tima osvojila po bod u direktnoj borbi za opstanak. GOŠK je sada osmi s 32 boda, a Igman deveti s 28 bodova, jednim više u odnosu na zonu ispadanja.

Tako se situacija na tabeli dodatno zakomplikovala i u slučaju pobjeda Željezničara i Tuzla Cityja u ovom kolu, imat ćemo četiri kluba u četiri boda u borbi za opstanak.

U narednom kolu GOŠK dočekuje Željezničar, dok će Igman na gostovanje Tuzla Cityja.

Rezultat:

Igman - GOŠK 0:0

Tabela: