Znaju se od ranije
9

Icardi o prijateljstvu Messija i Maxi Lopeza: Sumnjam da zbog toga ne igram za Argentinu

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Napadač PSG-a Mauro Icardi u razgovoru za francuske medije osvrnuo se na glasine da je prijateljstvo Maxija Lopeza i Lionela Messija prepreka za njegovo igranje u dresu reprezentacije Argentine, a on je istakao da sumnja u istinitost takvih navoda.

Icardi se posljednjih godina afirmisao u jednog od najboljih napadača svijeta, ali zbog svađe s navijačima i čelnicima Intera bio je primoran napustiti klub i sreću potražiti u drugoj sredini, odnosno u PSG-u gdje će igrati narednih godinu dana.

U svemu tome dosta je kumovala i njegova supruga Wanda Nara koja obavlja funkciju menadžera ovog argentinskog igrača, a zahvaljujući brojnim njenim odlukama i javnim istupima Icardi je prvo izgubio status prvotimca u Interu, zatim kapitensku traku, a epilog svega je njegov odlazak iz kluba.

Medije u Francuskoj zanimalo je mišljenje novog napadača PSG-a o njegovom statusu u reprezentaciji Argentine s obzirom na to da gotovo nikada nije u planovima Gaučosa, a taj događaj povezuje se s prijateljstvom Lionela Messija i Maxija Lopeza, nekada jednog od najboljih Icardijevih prijatelja i bivšeg supruga Wande Nare.

Icardi je rekao kako ljudima ne može zabraniti da pričaju o tim stvarima, ali da on lično sumnja u istinitost takvih navoda, posebno iz razloga što Messija zna duži niz godina.

"Messija poznajem još od vremena kada sam bio član Barcelonine akademije, što je iz ove perspektive bilo prije mnogo godina, a lično smatram da takve priče nisu istinite. Ipak, ja ne mogu zabraniti ljudima da pričaju o tim stvarima, jako cijenim Lionela i sumnjam da je to istina", kazao je Icardi.

Icardi je za PSG debitovao prije desetak dana kada je odigrao 28 minuta u minimalnoj pobjedi protiv Strasbourga, četiri dana nakon toga odigrao je 59 minuta protiv Real Madrida u Ligi prvaka, a susret protiv Lyona koji se igrao za vikend pregledao je s klupe za rezervne igrače.