Turski mediji pišu o transferu
0

Ibričić postaje Misimovićev saigrač u Galatasarayju?

Sarajevo-x.com
Prva zvijezda splitskog Hajduka Senijad Ibričić uskoro bi se trebao pridružiti Zvjezdanu Misimoviću u redovima turskog Galatasaraya, pišu turski mediji, koji navode da su pregovori između dva kluba finalizovani i da se čekaju još samo potpisi klupskih čelnika.

Ibričić je pažnju trofejnog turskog kluba privukao svojim odličnim partijama u hrvatskom prvenstvu u Evropskoj ligi. Njegov menadžer već nekoliko dana boravi u Istanbulu, gdje pregovara o Ibričićevom odlasku iz grada podno Marjana.

Navodno je u grad na Bosforu svratio i Josko Svaguša, koji bi prema pisanju hrvatskih medija trebao dati konačni pristanak na transfer.

Visina odštete još uvijek nije tačno utvrđena, a turski mediji baratuju ciframa od 5,5 do sedam miliona eura. Kako piše "Turkspor", Ibričić će u Galatasaray preći za sedam miliona eura, a Sanjanin bi potpisao trogodišnji ugovor uz platu od miliona eura po sezoni.

Hajduk je Ibričiću plaćao 350 hiljada eura godišnje, što je Turcima čudno s obzirom da najmanje plaćeni stranac u Galatasarayu prima gotovo duplo veću platu.

Ibričić bi tako trebao postati novi saigrač kolegi iz reprezentacije Zvjezdanu Misimoviću, koji je otkopao ratne sjekira sa rumunskim trenerom Gheorgheom Hagijem, koji ga je zbog nezalaganja poslao u drugi tim. Ovo će se naravno desiti pod uslovom da Zvjezdan ostane u Galatasarayju.

Galatasarayu ove godine ne ide baš najbolje. Trenutno se nalaze na 9. mjestu tabele turske Super Lige, što domaći navijači smatraju rezultatom ravnim katastrofi. Ibričić bi trebao pomoći izlasku iz krize i hvatanju mjesta koje vodi u evropska takmičenja. Titula će ove godine ostati nedostižna. Vodeći Trabzon pobjegao im je na ogromnih 16 bodova prednosti.