Traži pojačanja
23

Ibričić "opipava teren" oko Menala, ali Sarajevo ima konkurenciju u borbi za njegov potpis

N. M.
Luka Menalo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine (Foto: EPA-EFE)
Luka Menalo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine (Foto: EPA-EFE)
Polusezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončana je i nogometaši su na odmoru, a na posao se sada "bacaju" sportski direktori timova.
Jedan od njih je Senijad Ibričić, sportski direktor kluba s Koševa, koji ovih dana pokušava da dogovori dolazak Luke Menala u Bordo tim.

Kako je objavio slovenački Planet nogomet, Ibričić je već "opipao teren" oko Menala i pregovori uveliko traju. No, Sarajevo u borbi za Menala ima i jaku konkurenciju budući da je povremeni reprezentativac BiH na meti Celja.

Celje je posljednjih godina u vrhu slovenačkog nogometa, a u sezoni 2019/20 je bilo i prvak države. Trenutno je ubjedljivi lider Prve lige Slovenije s deset bodova više od prvog pratioca.

Podsjećamo, ranije je Menala u Dinamu otpisao trener Sergej Jakirović i jasno je da ćemo u nastavku sezone našeg krilnog nogometaša vidjeti u novoj sredini.

Hoće li to biti Sarajevo ili neki drugi klub, saznat ćemo jako brzo., A Slovenci smatraju da je prednost bh. kluba i činjenica da je Menalo ranije u karijeru sarađivao s trenerom Simonom Rožmanom u Rijeci.

Menalo bi bio prvo pojačanje Sarajeva u zimskom prelaznom roku, a prije nekoliko dana je klub napustio vezista iz Sjeverne Makedonije Daniel Avramovski.