Uputio demanti
9

Ibraković traži izvinjenje od Olguna: To je izmišljotina, ne znam uopšte ko je Zaim

Klix.ba
Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Nogometni trener Abdulah Ibraković odgovorio je na optužbe koje je protiv njega izrekao predsjednik Nogometnog kluba Čelik i predstavnik Han Groupe Turčin Aydin Olgun kada je objavio da se potpuno povlači iz zeničkog kluba.
Ibrakovićeva advokatica Sanela Gorčić uputila je na adresu portala Klix.ba demanti nakon Olgunovog obraćanja. On je rekao kako se Ibraković "tek nakon deset godina sjetio da potražuje novčani iznos" i da NSBiH tek sada nalaže Čeliku da isplati bivšem treneru potraživanja.

Ibrakovićeva zastupnica kaže kako je to "čista proizvoljna i izmišljena konstrukcija samog gospodina Olguna iz samo njemu poznatih razloga koji nemaju nikakve dodirne tačke sa stvarnosti".

"Abdulah Ibraković je još prije devet godina, tačnije 27. 10. 2011. godine podnio tužbu protiv NK Čelik, Općinskom sudu u Zenici, zbog nepoštivanja ugovora o angažmanu s NK Čelik. U ponovnom postpuku 18. 5. 2016. godine donesena je prvostepena, a 20. 12. 2016. godine drugostepena presuda. Vrhovni sud je 22. 2. 2019. godine vratio predmet na ponovni postupak. U trećem postupku Općinski sud Zenica je 1. 7. 2019. godine potvrdio presudu Kantonalnog suda u Zenici. Dakle nakon više od devet godina vođenog sudskog postupka postignuta je pravomoćna sudska odluka", navodi se u saopćenju advokatice Gorčić.

Iz advokatske kancelarije navedeno je kako se Ibraković i 2017. godine obratio NS BiH nakon što je naloženo da Čelik izmiri dug prema bivšem treneru kako bi dobio licencu. Navode kako je Olgun to morao znati s obzirom na to da se to desilo upravo pred njegovo preuzimanje kluba.

"Kakvim je saradnicima bio okružen u svom radu gospodin Olgun to je stvar njegovog izbora nakon preuzimanja kluba, ali svakako da rezultat vođenja kluba i situacije u kojoj se danas Klub nalazi gospodin Olgun ne smije i ne može pripisivati i dovoditi u vezu s potraživanjem Abdulaha Ibrakovića koje traje već devet godina", navedeno je.

"Posebno su neistine navedene o nekoj osobi Zaim, s kojom je navodno Abdulah Ibraković sada retroaktivno zaključio ugovor da bi zasnovao potraživanje unazad deset godina. Radi se o prostoj izmišljotini, jer ne samo da osoba Zaim nije ni poznata ovoj strani, kao i nepobitnoj činjenici da se sudski postupak vodi od 2011. godine, ukazujemo da je ugovor s Abdulahom Ibrakovićem potpisao tadašnji direktor NK Čelik - gospodin Nermin Šabić", navodi se.

Pozvali su i gospodina Olguna da se javno izvini Abdualhu Ibrakoviću.