Velež izborio opstanak
0

Ibraković: "Ponosan sam na igrače"

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Iako su mnogi sumnjali da će uspjeti izboriti opstanak, strateg Veleža je to uspio. Naime, Abdulah Ibraković preuzeo je mostarski tim u 12. kolu, kada su imali svega pet bodova i rijetki su vjerovali da će na kraju biti iznad crte koja omogućava elitni razred i naredne sezone.

Prihvatio se posla u timu koji je počeo poprimati izgled Titanica i polako slagao kockice. U posljednjem 30. kolu Premijer lige BiH Mostarci su odigrali neodlučeno u Modriči (3-3), a ovaj bod ih je na kraju doveo do dvanaestog mjesta. Evo šta je odmah nakon utakmice za Sarejevo-x.com izjavio prvi šef struke Veleža:

„Ponosan sam igrače, navijače, zahvaljujem se i Upravi kluba koja je u svakom momentu bila na usluzi. Uspjeli smo, presretan sam. Znam da će večeras navijači Veleža slaviti diljem BiH. Vjerovao sam da ćemo uspjeti. Naporno smo radili čitavu sezonu i evo na kraju smo svi zadovoljni. Nogometaši su dali sve od sebe, igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti i borili se za crveni dres. Sudar u Modriči bio je veliko psihološko breme, ali sada je sve prošlo, priča je završena. Ovo je jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri“, kaže Ibraković.