Nogometna edukacija
0

Ibraković bio na pripremama Stuttgarta

Piše: E. Isanović
Abdulah Ibraković sa Fredijem Bobicem
Abdulah Ibraković sa Fredijem Bobicem
Nekadašnji trener Veleža, Čelika i mlade reprezentacije BiH Abdulah Ibraković boravio je prošlog mjeseca na stručnom usvršavanju u u Austriji i Njemačkoj. Zadovoljan je urađenim poslom.

"Bilo je zaista lijepo. Recimo od 13. do 23. jula bio sam na pripremama sa Stuttgartom u Austriji, u gradiću Lanengfeldu. Osnovni cilj bio je provjera "metodičke varijante treninga za efektivni intezitet trčanja u situacijskom treningu".

Mislim da je njemački nogomet na vrhunskom nivou i specifičnoj kondiciji. Družio sam se s Fredijem Bobićem, Brunom Labadijom i Christosom Papadopoulosom - kondicijskim trenerom. Naučio sam dosta toga", kazao je Ibraković za Sarajevo-x.com i dodao:

"Nakon toga, tri dana sam bio na internacionalnom kongresu trenera u Bochumu kojeg je organizovao DBFL. Na njemu je učestvovalo oko 1.100 stratega iz cijelog svijeta. Od poznatih trenera prisustvovali su Klopp, Fink, Funkel, Sammer…Govorlilo se brzoj transformaciji iz napada u odbranu sa svim tehničko-taktičkim aspektima.Ovo je za mene ogromno iskustvo. Pokušat ću u budućnosti prenijeti neka metode na naše terene".

Za kraj je prokomentarisao i prva dva kola Premijer lige BiH.

"Uvod u prvenstvo je pokazao da će za na naslov boriti Sarajevo, Željo, Borac i Široki Brijeg. Što se tiče Čelika mogu reći da mi je žao zbog navijača što nismo nastavili putem kojim smo krenuli. Ipak smo igrali finale Kupa BiH i ove godine smo trebali nastaviti iskorak", zaključio je Ibraković i napomenuo kako ima ponuda za angažman kako iz Premijer lige, tako i iz inostranstva.

Vezani članci