Nogomet
0

Ibrahimoviću prijeti suspenzija na četiri utakmice

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
U nedjelju se Zlatan Ibrahimović vratio u tim Milana nakon što je odslužio kaznu od dviju utakmica zabrane nastupa. Dvoboj ponovno nije uspio završiti.

Ovaj je put crveni karton dobio zbog ispada u 87. minuti gostujućeg susreta Milana s Fiorentinom, kada je uvrijedio linijskog sudiju. Deset minuta ranije sudija Morganti pokazao mu je žuti karton.

S obzirom na okolnosti, Ibrahimoviću sada prijeti suspenzija na četiri utakmice. Jednu bi svakako dobio zbog osmog skupljenog žutog kartona u sezoni, dvije će dobiti zbog verbalnog napada na sudiju, a dodatnu, četvrtu, stoga što je crveni karton zaradio drugi put zaredom, pišu talijanski mediji.

Posljednji je put prije gostovanja kod Fiorentine (pobjeda Milana 2-1) u posljednjoj utakmici 32. kola Serije A švedski centarfor igrao 13. marta, kada je zaradio crveni karton protiv Barija, i to zbog udaranja suparničkog braniča Rossija.

Strijelac 14 ovosezonskih golova u Seriji A rješenje o kazni od Disciplinske će komisije Talijanskog nogometnog saveza dobit će već u utorak.