Odlazi iz Engleske
229

Ibrahimovićeva porodica se oprašta s prijateljima i napušta dom u Manchesteru

Klix.ba
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović neće produžiti ugovor s Manchester Unitedom nakon što mu aktuelni istekne u junu. Njegova porodica se oprašta s prijateljima, a sljedećeg mjeseca će napustiti imanje koje je iznajmljeno u Manchesteru.

Kako piše Sunday People Sport, Ibrahimovićeva eksplozivna debitantska sezona u Engleskoj će ujedno biti i njegova posljednja na otoku. Tridesetpetogodišnji napadač je postigao 17 golova u Premiershipu, ukupno 28 u svim takmičenjima, a osvojio je EFK Cup na Wembleyju.

Šveđanin je još u SAD-u nakon što je u Pittsburgu operisao koljeno poslije povrede ligamenata tokom četvrtfinalne utakmice Evropske lige protiv Anderlechta.

Kao što je i najavljeno ranije, Ibra neće produžiti ugovor s Unitedom, a to pokazuje i činjenica da njegova porodica sljedećeg mjeseca napušta iznajmljeni dom u Cheshireu. Oni se već opraštaju s prijateljima koje su stekli nakon dolaska u Englesku.

Ibrahimović bi oporavat trebao nastaviti u Švedskoj, tačnije u Malmeu s fizioterapeutom Richardom Dahanom, koji radi i za reprezentaciju Švedske, ali i privatno. On je sarađivao ranije s Ibrahimovićem te ga dobro poznaje.

Oporavak će trajati oko devet mjeseci, a Ibra bi trebao karijeru završiti u američkoj MLS ligi. Trebao bi zaigrati u februaru 2018. godine.