Hoće li on na klupu?
38

Ibrahimović zagonetnom objavom pokrenuo rasprave: Najavio novog trenera ili svoj posao?

D. P.
Ibrahimovićeva objava privukla je dosta pažnje (Foto: Instagram)
Ibrahimovićeva objava privukla je dosta pažnje (Foto: Instagram)
Dok je Milan u potrazi za novim trenerom nakon rastanka od Stefana Piolija, Zlatan Ibrahimović je jučerašnjom objavom pokrenuo glasine da bi u budućnosti mogao uploviti u trenerske vode.

Očekuje se da će Milan u narednih nekoliko dana dobiti novog trenera. Najvjerovatnije će klupu Rossonera preuzeti portugalski stručnjak Paulo Fonseca, koji će tu naslijediti Stefana Piolija, čovjeka kojem je organizovan vrlo emotivan oproštaj protekle subote.

Za to vrijeme, klupski zaposlenik i legenda kluba Zlatan Ibrahimović u svom stilu pokrenuo je glasine da će uskoro uploviti u trenerske vode.

Ibrahimović je objavio fotografiju s trenerske klupe u Milanu i napisao kratko "4-3-3", što se odnosi na formaciju nogometaša na terenu. Time je pokrenuo špekulacije u italijanskim medijima i na društvenim mrežama da bi uskoro mogao uploviti u trenerske vode.

Legendarni švedski napadač u Milanu ima vrlo važnu ulogu i predstavlja desnu ruku vlasnika Gerryja Cardinalea, tako da sigurno sada neće preuzimati niti Milan niti neku drugu ekipu.

Ipak, nije nemoguće da ova objava znači da u budućnosti ipak planira baviti se trenerskim poslom.

Postoji i teorija po kojoj navijači Milana pretpostavljaju da je Ibrahimović ovom objavom najavio dolazak Fonsece na klupu Milana jer je on taj koji preferira formaciju 4-3-3, za razliku od Piolijeve 4-2-3-1 koju je forsirao u Milanu.