Iz prvog reda
142

Ibrahimović za praznike uživao u NBA spektaklu, dobio je i dres velike zvijezde

H. H.
Ibrahimović na utakmici između Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa (Foto: Twitter)
Ibrahimović na utakmici između Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa (Foto: Twitter)
Nakon što je prisustvovao finalu Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske u Dohi, Zlatan Ibrahimović je odletio u New York tokom božićnih praznika gdje je gledao NBA utakmicu između Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa.

Ibra je veliki ljubitelj košarke, a zajedno sa svojom porodicom iz prvih redova je posmatrao meč u kojem su domaćini pobijedili 118:100 zahvaljujući izvanrednom Kevinu Durantu.

Na kraju utakmice, napadač Milana se srdačno pozdravio sa Kyrieom Irvingom koji mu je tom prilikom poklonio i svoj dres, a njihov kratak susret je snimljen i video se već proširio društvenim mrežema.

Ibrahimović vrijedno radi na oporavku nakon što je ovog ljeta morao da se podvrgne operaciji koljena, te se očekuje da bude spreman nakon zimske pauze.

Prošle sezone odigrao je 27 utakmica u kojima je postigao osam i asistirao za tri gola, a ukupno je u dresu Milana postigao 92 pogotka u 158 nastupa.

Kada je produžio ugovor, pristao je i na znatno smanjenje plate. Do sada je primao sedam miliona eura godišnje, a sada će njegova plata iznositi između 1 i 1,5 miliona eura u zavisnosti od bonusa koji ovise o broju golova i asistencija. S Milanom je potpisao novi ugovor koji važi do 30. juna iduće godine.