Nogomet
99

Ibrahimović ruši Sušića na listi najboljih strijelaca PSG-a u historiji

Klix.ba
Ibrahimović postaje najbolji strijelac PSG-a?
Ibrahimović postaje najbolji strijelac PSG-a?
Napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović će se, najvjerovatnije, na kraju ove sezone naći ispred Safeta Sušića kada je u pitanju lista najboljih strijelaca tog kluba.

Ibrahimović je u nevjerovatnoj formi u PSG-u i, ukoliko do kraja ispoštuje dogovor sa ovim francuskim klubom, sigurno će postati najbolji strijelac kluba u historiji.

Hat-trickom protiv Toulousea u proteklom kolu Ligue 1, Šveđanin bosanskih korijena postao je šesti strijelac kluba sa 72 gola. Izjednačio se popularni Ibra sa Brazilcem Raijem koji je u PSG-u igrao pet sezona, od 1993. do 1998. godine.

Sljedeći prag za Ibrahimovića je selektor BiH Safet Sušić, najbolji asistent kluba ikada i ujedno peti strijelac PSG-a sa 85 golova u 343 utakmice.

Za Ibrahimovića neće biti veliki problem postati i prvi strijelac Parižana. Na ovom mjestu nalazi se Portugalac Pauleta sa 109 golova.

Na drugom mjestu liste najboljih strijelaca je Francuz Dominique Rocheteau sa 100 golova dok je Alžirac Mustapha Dahleb treći sa 98 golova. Ispred Sušića je još Kongoanac Franncois M'Pele koji je postigao 97 golova.