Uprkos lošem odnosu
0

Ibrahimović: Pozdravit ću Guardiolu na San Siru

Totalsport
Švedski nogometaš talijanskog prvaka Milana Zlatan Ibrahimović rekao je da neće imati nikakvih problema pozdraviti bivšeg trenera Josepa Guardiolu, u utakmici 5. kola Lige prvaka, iako je u svojoj autobiografiji oštro po njemu "raspalio".

Svima koji prate nogomet poznato je da su Šveđanin i aktuelni trener Barcelone imali jako loš odnos za vrijeme Ibrahimovićeva boravka u Kataloniji (2009-2010). Sve o tom odnosu Ibrahimović je odlučio podijeliti s javnosti u svojoj autobiografiji koja će izaći krajem mjeseca, a u kojoj navodno govori da Guardiola "nema ma" i da se "usr" u susretu Lige prvaka prije dvije sezone kada je milanski Inter izbacio Barcelonu u polufinalu istog takmičenja.

Guardiola je mirno primio vijest da ga je Ibrahimović u svojoj autobiografiji napao govoreći da mu zahvaljuje na vremenu provedenom u Kataloniji.

"Kako ću reagovati kad Guardiola dođe na San Siro? Pozdravit ću ga. Nakon toga ćemo vidjeti koja će biti njegova reakcija", rekao je za La Gazettu dello Sport Šveđanin.

Ibrahimović je propustio prvi susret ova dva klub na Nou Campu (2-2) zbog povrede skočnog zgloba.