MLS
4

Ibrahimović postigao dva pogotka u porazu LA Galaxyja od Dallasa

Piše: K. H.
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović postigao je dva pogotka za LA Galaxy u susretu 13. kola MLS lige protiv Dallasa, a njegov tim na kraju je ipak poražen rezultatom 3:2.

Dallas je puno bolje otvorio meč pa već u prvom poluvremenu dolazi do vodstva od dva pogotka razlike. Prvo je Hollingshead u 33. minuti pogodio za 1:0, a sedam minuta kasnije Colman pogađa za 2:0 i postavlja rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena trener LA Galaxyja Siegfried Schmid izvršio je dvije izmjene ne bi li se njegov tim vratio u igru, ali u 66. minuti Gruezo pogađa za 3:0 i faktički otklanja sve sumnje o pitanju pobjednika.

Domaći tim se nije predavao pa preko Ibrahimovića u 69. minuti dolazi do 3:1. Popularni Ibra lijepo je pogodio nakon asistencije Lletgeta, a nadu LA Galaxyju vratio je strijelac drugog pogotka Colman koji je dobio direktan crveni karton.

Do kraja susreta uslijedila je velika ofanziva Galaxyja, ali jedino što su uspjeli uraditi je još jedan utješni pogodak Ibrahimovića u samom finišu meča, tačnije u 97. minuti kada je postavio konačnih 3:2.

Ovim porazom LA Galay je ostao na osmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, dok je Dallas i dalje na drugom mjestu sa 23 osvojena boda.

Uz dva nova pogotka Ibrahimović se probio na diobu 13. mjesta najboljih strijelaca, a na svom kontu Šveđanin ima pet postignutih pogodaka.