Sjajna statistika
21

Ibrahimović opet brutalan: Govorili su mi da ne znam postizati golove, a imam ih 500

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Šveđanin Zlatan Ibrahimović još jednom je poslao snažnu poruku kritičarima s početka svoje uspješne i velike nogometne karijeri rekavši kako sve pogotke posvećuje onima koji su mu govorili kako ne zna postizati golove.

Ibrahimović je nedavno na spektakularan način postigao svoj 500. pogodak u karijeri, dodavši još jedan nevjerovatan i prekrasan pogodak u svoju kolekciju prepunu sjajnih golova, a kako kaže, taj i mnoge druge pogotke posvećuje upravo ljudima koji nisu vjerovali u njegove sposobnosti.

"Došao sam iz male zemlje, igrao sam za velike klubove i uraditi nešto ovakvo je zaista nevjerovatno. Najsmješnije su mi one riječi kada sam počinjao karijeru i kada su mi mnogi govorili da ne znam kako postizati golove, pa su svi moji golovi u karijeru upravo za njih. Kada sam ih dao 500, onda znam kako se to radi", kazao je Ibrahimović.

Nakon toga, Zlatan je rekao da mu se posebno sviđaju oni golovi koje niko ne može ponoviti.

"Posebno mi se sviđaju oni golovi koje niko ne može ponoviti, siguran sam da će LA Galaxy postići još puno pogodaka, ali niko neće dati onakav kao ja. Takve golove samo ja mogu postići", neskromno je kazao Ibrahimović.

Ibrahimović će, prema svemu sudeći, u svojoj karijeri postići sigurno još neki spektakularan pogodak, a kako se njegova karijera bliži kraju, tako je sve izvjesnije da je popularni "Ibra" jedan od najvećih 'showmana' koji je ikada zaigrao u ovom sportu.