Nogomet
0

Ibrahimović obećava 25 i više pogodaka u Milanu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Švedski robusni nogometaš, 29-godišnji Zlatan Ibrahimović, na glasan se način, u svakom smislu, najavljuje navijačima Milana, svog novog kluba.

Mnogo je već obećanja donio, a uslijedilo i novo.

"Postići ću 25 pogodaka i više!", rekao je Šveđanin, uz mali popravak nakon toga: "Naravno, ispred svega je pobjeda tima. Tome ću i ja prvenstveno težiti."

Ibrahimović je dolaskom iz Barcelone u Milan postao jedan od rijetkih vrhunskih nogometaša koji su u karijeri odijevali dres tri talijanska nogometna giganta. Njegova je talijanska avantura počela u Juventusu, potom je igrao u Interu, a sada u Milanu. Dakako, navijači Juventusa, a posebno Intera, imaju dovoljno motiva za pogrdu Ibrahimovića nakon ovog njegovog čina.

"Oduševljen sam kako su me primili navijači Milana i to mi je najbitinije. Jedva čekam prvu utakmicu. Rekao sam šefovima da mogu igrati već protiv Leccea (op.a. pobjeda Milana 4-0 u 1. kolu Serie A), no tada mi još sve administrativne stvari nisu bile riješene. Uh, naježim se od igre s Patom, Ronaldinhom, Inzaghijem i ostalima. Bit ćemo strašno jaki", završio je Ibrahimović.