Barcelona
0

Ibrahimović obavio lagani operativni zahvat

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zlatan Ibrahimović, švedski napadač i veliko ovoljetno pojačanje nogometaša Barcelone, podvrgnuo se laganom operativnom zahvatu u utorak.

Tokom ljekarskog pregleda, kojeg je Ibrahimović obavljao uoči potpisivanja ugovora s aktuelnim evropskim i španskim prvakom, uočena je fraktura kosti na lijevoj ruci, te u katalonskom klubu nisu željeli ništa prepustiti slučaju, već su učvrstili kost operacijom.

To znači da se Ibrahimović neće priključiti Barceloni na njihovoj američkoj turneji uoči nove sezone, a doktori kluba su najavili da će Ibrahimović prve utakmice za novi klub odigrati u drugom dijelu avgusta.

  • Morali smo fiksirati kost i učvrstiti je. Sve je prošlo bez ikakvih problema, a sama operacija nije niti trebala biti problematična. Vjerujemo da će se jako brzo oporaviti - rekao je glavni Barcelonin liječnik Ricard Pruna.

Pretpostavlja se, kako barem navode iz katalonskog kluba, da će Ibrahimović u novom dresu debitirati 19. avgusta kada Barça igra prijateljski ogled protiv Manchester Cityja, na Trofeju Joan Gamper. Ako ne tada, Ibrahimović će premijeru doživjeti u španskom Superkup ogledu 23. avgusta.