"Bio sam umoran"
18

Ibrahimović o fenomenalnom golu: Nisam mogao trčati pa sam šutirao

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zlatan Ibrahimović je na debiju za Los Angeles Galaxy postigao fenomenalan gol sa oko 35 metara udaljenosti, a nakon meča novinarima je objasnio da se na šut odlučio zbog umora.

Meč između LA Galaxyja i Los Angeles FC-a Ibrahimović je počeo na klupi, a nakon 48 minuta igre njegov tim je gubio 3:0. U 61. minuti Lletget je smanjio na 3:1, a onda je na teren 10 minuta kasnije kročio Ibrahimović. U 73. minuti LA Galaxy preko Pontiusa smanjuje na 3:2 da bi do kraja meča Ibrahimović sa svoja dva gola donio preokret domaćem timu. Prvi gol je bio fenomenalan.

Odluku da uopće šutira s udaljenosti od 35 metara Ibrahimović je obrazložio time što je bio umoran i nije želio trčati s loptom.

"Osjećao sam se kao da sam odigrao 40 utakmica za 20 minuta. Rekao sam sebi: 'Ovaj put šutiram, neću trčati s loptom'. Tako je lopta uletjela u gol. Odlučio sam čuvati snagu da igram još 15 minuta", rekao je Ibrahimović.

Poslije velike pobjede trener Galaxja Sigi Schmid nije štedio riječi hvale za svog novog napadača koji će u oktobru proslaviti 37. rođendan.

"To je jednostavno svjetska klasa. To ne možete naučiti. Ne možete uraditi nešto brilijantno, ako se ne usudite da budete brilijantni. Ibrahimović je perfektan primjer momka koji stalno teži ka tome da bude brilijantan. Taj gol će obići svijet. Bit će senzacija, zaista je fantastičan", kazao je Schmid.