Oglasio se Mourinho
17

Ibrahimović ne igra protiv CSKA: Nije povrijeđen, nego jača koljeno

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Manchester United će ugostiti CSKA iz Moskve na Old Traffordu u utorak navečer u 6. kolu grupne faze Lige prvaka, a u sastavu neće biti iskusnog napadača Crvenih vragova Zlatana Ibrahimovića.

United je prvi u grupi A s 12 bodova, ali ipak nije matematički osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka. Remi protiv CSKA bi bio dovoljan za prvo mjesto, a mnoge interesuje kako će menadžer Jose Mourinho postaviti svoju ekipu protiv ruskog tima, posebno jer ga čeka gradski derbi s Manchester Cityjem u nedjelju. Stoga ne bi bilo čudno da The Special One rotira ekipu, no, sigurno je da Zlatan Ibrahimović neće biti u konkurenciji za susret Lige prvaka.

Mourinho je danas potvrdio da Ibrahimović nije pozvan za utakmicu, ali je istakao i da nije povrijeđen, jer su se pojavile spekulacija da ima problema s koljenom nakon što nije nastupio protiv Arsenala proteklog vikenda.

Popularni Ibra je navodno van kadra jer jača koljeno koje je operisao zbog puknuća prednjih križnih ligamenata.

"Zlatan mora naporno raditi na muskulaturi koja podržava koljeno koje je bilo problematično. Kada dođe vrijeme za naporan rad, dolazi i umor. On je u tom ciklusu rada, u teretani je i na terenu. Ne konkuriše za sastav protiv CSKA, ali vjerujem da će se vratiti nakon te utakmice", izjavio je Mourinho.

Nakon što je operisan zbog povrede zadobijene u aprilu, vjerovalo se da se Ibra neće vratiti na teren do nove godine, no, on je zaigrao protiv Newcastlea 18. novembra.