Priznanja sve govore
2

Ibrahimović: Najbolji sam Šveđanin u historiji i nije bitno da li sam arogantan

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Napadač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović opet je kazao da je najbolji švedski igrač u historiji ove države, a poručio je navijačima u SAD-u da uživaju dok imaju priliku da ga gledaju.

Ibrahimović je i u prošlosti u više navrata isticao da se smatra najboljim švedskim igračem u historiji, a sada je kazao da su brojke pokazatelj i dokaz toga te da nije važno da li je arogantan ili ne, već samo da je najbolji.

"Vjerovatno sam najbolji igrač Švedske u historiji. To što sam ja uradio nije niko drugi, a igrač koji je osvojio najviše priznanja za najboljeg igrača u državi ima samo dva. Koliko ih ja imam? Čak 11. Da li sam arogantan? To nije važno, ja sam najbolji", rekao je Ibrahimović.

Na pitanje kada će završiti njegova karijera Ibrahimović je rekao da sada opet "živi", da se osjeća sretno i da navijači u SAD-u trebaju uživati dok je on tu.

"Vidjet ćemo, osjećam se živim sada. Bio sam povrijeđen, ali poslije dva minuta na terenu pokazao sam da sam se vratio. Dobro se osjećam, svježe i sretno - dopadaju mi se saigrači, klub, grad i ljudi koji su ovdje. Svi trebate uživati dok sam tu, želim igrati što je duže moguće jer poslije povrede su rekli da više neću moći", kazao je Ibrahimović.