Napadač PSG-a direktan
599

Ibrahimović: Messi je prenizak, a Ronaldo beskoristan

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović u svom je maniru prokomentarisao kvalitete dvojice najboljih nogometaša svijeta, Lionela Messija i Cristiana Ronalda, kazavši da je Argentinac prenizak, a Portugalac beskoristan.

"Messi može imati četiri Zlatne lopte, ali ne može kupiti čokoladicu na automatu", citirao je Ibrahimovićeve riječi argentinski portal Canchallena.

"Cristiano Ronaldo je povlašteni gledatelj koji samo gleda kako Messi prima sve nagrade. On ne zaslužuje biti među prva tri nogometaša svijeta, postoji barem deset boljih od njega", dodao je Ibrahimović.

Messi, koji je visok 1,69 metara, osvojio je četvrti put zaredom Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš planete 7. januara. Ronaldo i Andres Iniesta su završili u užem krugu kandidata za ovu prestižnu nagradu.

Ibrahimović, koji nije uspio biti ni među prva tri ove godine, dobro je poznat po svom temperamentu i kontroverznim izjavama. Tako pošteđen nije ostao ni napadač Manchester Cityja Mario Balotelli, kojeg je nazvao osrednjim igračem, kao ni njegov bivši trener Pep Guardiola koga se "dotakao" u svojoj autobiografskoj knjizi.