Zanimljiv intervju
68

Ibrahimović: LeBrona Jamesa bih stavio na poziciju napadača i igrao iza njega

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je status zvijezde prenio iz Evrope u SAD gdje nastupa za LA Galaxy. U telefonskom intervjuu za The Dan Patrick Show je govorio o različitim temama, naravno, u svom prepoznatljivom stilu.

Ibrahimović je pohvalio nastup reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su Vatreni osvojili srebro.

"Moja majka je Hrvatica, otac mi je Bosanac, a ja sam Šveđanin. Vidite kakav je to miks. Bilo bi lijepo da je Hrvatska osvojila Svjetsko prvenstvo, zemlja sa četiri ili pet miliona stanovnika. Imaju fantastičan tim i odlično su odigrali na SP-u", izjavio je Ibrahimović.

On namjerava gledati utakmice LA Lakersa, a kad razmišlja o zvijezdi LeBronu Jamesu kao nogometašu, vidi ga na poziciji napadača.

"Ići ću na utakmice, LeBrona nisam upoznao. Stavio bih ga na poziciju napadača, a sebe odmah iza njega. Asistirao bih mu, a on bi završavao posao. Njegov dolazak u Lakerse je najveća sportska priča godine, ali dolazak je jedno, a pobjeđivanje drugo. Bilo bi to lijepo vidjeti", rekao je Ibra.

On je najveća zvijezda LA Galaxyja te je zadovoljan razvojem situacije.

"Galaxyju ide dobro iako smo izgubili posljednju utakmicu, ali smo imali niz od osam ili devet utakmica bez poraza. Osvajamo bodove koji nam trebaju, polako nadolazimo, sklapamo kockice. Tu je razlika između nogometa i košarke. Ja se moram brinuti za 10 igrača, a LeBron za četiri", kazao je Zlatan.

On je još uvijek aktivan nogometaš iako ima 36 godina, ali je priznao da plaća cijenu za to.

"Sve boli ujutro, u godinama sam kad me sve boli. Povrijedio sam se u aprilu prošle godine, bila je to teška i komplikovana povreda, ali nikada nisam pomislio da odustanem. Rekao sam sebi da ne želim otići na takav način, nego lično odlučiti kada je gotovo. Da nije bilo povrede, imao bih isti put, ali bih bio na terenu tih godinu dana", istakao je Ibrahimović.

Iskusni nogometaš voli voziti motocikle, što je i nedavno činio u Los Angelesu, a u tim situacijama ga niko ne prepoznaje zbog kacige. Ipak, u jednom slučaju, kada je skijao, ni skijaška oprema mu nije pomogla.

"Motocikl je novi, ali imam ih i u Švedskoj. Volim ih voziti, zbog kacige me niko ne prepoznaje. Međutim, prilikom skijanja mi nisu pomogle naočale, kaciga, šal i ostala oprema. Sjedio sam u žičari sa suprugom kada se mali dječak okrenuo prema meni i počeo izgovarati 'Ibra, Ibra'. Morao sam se okrenuti i odgovoriti. Mislim da me je poznao po nosu, to nisam mogao sakriti", našalio se Zlatan.

On je imao i jednu izjavu koja je privukla pažnju u SAD-u, ali i pažnju njegove supruge.

"Tačno je da sam rekao da bih širio svoje sjeme po SAD-u kako bih pomogao američkom nogometu, samo da nisam oženjen. Supruga me je pitala da li mislim da sam smiješan, ali se nisam šalio, nego sam bio ozbiljan. Nema ništa od Zlatanove banke sperme. Ne dijelim se okolo, imam suprugu, ona jedina dobija moje 'investicije'. Imam dvojicu nindži kod kuće, to je zasad dosta. Odgajam ih kao nindže", dodao je Ibra.

Našao je vremena i da kritikuje vozače u Los Angelesu.

"Navikao sam se na saobraćaj, ali ga izbjegavam. U Los Angelesu su loši vozači, moraju ponovo polagati vozački ispit", smatra Ibrahimović.

Potom je komentarisao dolazak Cristiana Ronalda u Juventus.

"To je dobro za talijanski nogomet. Ja sam bio u Italiji kada je liga bila najbolja na svijetu. Kasnije su mnogi igrači otišli, ali je Cristiano sada došao. Igrao sam u Juventusu, to je jedan od najboljih klubova na svijetu, tako da je Ronaldo na pravom mjestu. Sretan sam zbog Serije A i Juventusa", riječi su popularnog Šveđanina.

Na kraju je govorio o opkladi s Davidom Beckhamom koja se odnosila na SP.

"Kladili smo se da ću, ako Švedska pobijedi, moći kupiti u IKEA-i šta želim, ali ako izgubi, morat ću otići na Wembley, gledati utakmicu u dresu Engleske te jesti pomfrit i ribu. To mu dugujem. Trebao bih poslati cijeli švedski tim u engleskim dresovima da gledaju utakmicu", završio je Ibrahimović.