Godine mu ništa ne mogu
154

Ibrahimović je danas postigao historijski gol, izjednačio je veliki rekord Tottija, ali i Ronalda

K. H.
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović danas je postigao gol i u 24. uzastopnoj kalendarskoj godini te se tako izjednačio s Francescom Tottijem koji je dugo držao ovaj rekord.

Ibrahimović trese protivničke mreže neprekidno od 1999. godine, a uz njega na vrhu ove statistike je samo Francesco Totti koji je neprekidno zabijao od 1994. do 2017. godine, kada je okačio kopačke o klin.

Švedski napadač je gol protiv Venezije postigao već u drugoj minuti, a kako protiv Rome u prošlom kolu nije bio strijelac jer je ušao u finišu meča, danas je postigao prvi gol u 2022. godini i pokazao da su mu godine još uvijek samo broj.

Pored toga, Venezija je bila 80. klub u Ligama petice kojima je Ibrahimović postigao gol i tu je postao tek drugi igrač kojem je to pošlo za rukom, nakon što je to nedavno uradio Cristiano Ronaldo kada mu je Burnely postao 80. tim protiv kojeg je tresao mrežu.

Podsjećamo, Milan je danas slavio rezultatom 3:0 protiv Venezije i barem privremeno preuzeo lidersku poziciju na tabeli s dva boda više od Intera, ali i dvije utakmice manje.

Ibrahimović u ovoj sezoni ima osam postignutih pogodaka i najbolji je strijelac Milana. Pored toga je upisao i dvije asistencije.