Bez Messija i Cristiana
392

Ibrahimović izabrao svoj idealni tim i priznao: Samo je Maradona bolji od mene

H. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Milana Zlatan Ibrahimović dao je intervju za "SportWeek", a odgovarajući na brojna zanimljiva pitanja imao je zadatak da izabere svoj idealni tim.

Zlatan je uglavnom birao nogometaše s kojima je igrao tokom karijere, a istakao je da je samo jedan bio bolji od njega - Diego Maradona.

"Buffon je najbolji golman, igrao sam s njim u Juventusu. Bila je to posebna ekipa. Bio sam mlad i svi su se prema meni ponašali kao sada ja prema mladim igračima u Milanu. Imao je toliko toga da me nauči.

Onda su tu životinje na stoperskim pozicijama - Alessandro Nesta i Fabio Cannavaro. Koliko sam se smijao s Fabiom. Sjećam se kad me odveo skuterom u Napulj, bio je lud ... ali ja još više. Desni bek je Caffu, iako je i Maicon bio dobar. Maxwell je lijevi bek - on mi je i prijatelj.

U sredini biram Vieiru i Xavija. Bili su dva šampiona. Taj tim Barcelone bio je toliko jak, prava mašina. Prvih šest mjeseci bilo je nevjerovatno, ali kasnije se nisam osjećao dobro zbog trenera. Pavel Nedved je bio broj jedan kada sam igrao u Juventusu. On mi je pomogao da se poboljšam više od bilo koga drugog. Kad sam ga vidio, shvatio sam da ono što radim nije dovoljno. Uvijek je naporno trenirao, bio je mašina.

Na kraju, Ibra je zamolio novinara za malu uslugu kako bi mogao kompletirati svoj idealni tim.

"Mogu li staviti igrače s kojima nisam igrao?", pitao je Ibra, a nakon što je dobio potvrdan odgovor, nastavio je:

"Za napad je lagan izbor. Zidane kao vođa. Kada je igrao, transformirao je sve ostale u bolje igrače. Ronaldo Il Fenomeno - moj idol i Maradona, jer on je najbolji ikada. Bio je čak i bolji od mene", priznao je Ibrahimović u čijem timu nema Messija i Cristiana Ronalda.

Ibrahimovićev idealni tim izgleda ovako: Buffon - Cafu, Nesta, Cannavaro, Maxwell - Nedved, Vieira, Xavi - Zidane - Maradona, Ronaldo.