Švedski napadač
82

Ibrahimović: Iz nogometa neću otići šepajući, već onako kako sam i ušao u njega

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Iako je doživio tešku povredu koljena u finišu prošle sezone, švedski napadač Zlatan Ibrahimović (36) još uvijek ima dovoljno motiva da se nadmeće s mlađima od sebe i da ih pobjeđuje.

"Vratio sam se da završim ono što sam započeo. U prvoj sezoni smo osvojili tri trofeja, ali kraj nije bio onakav kakav sam želio da bude i kakvom smo se svi nadali. Sada je cilj osvajanje Premiershipa, taj posao želim završiti. Sve što sam započeo u prvoj sezoni, završit ćemo u drugoj", rekao je Ibrahimović za Sky Sports.

Međutim, oporavak od teške povrede predstavlja izazov s kojim se Zlatan u dosadašnjem toku karijere nije suočavao, ali sjajni nogometaš ne razmišlja o okončanju karijere.

"U posljednjih nekoliko godina oklijevate, razmišljate koliko ćete godina još igrati. Ali, povreda mi je olakšala. Imao sam samo jednu metu, a to je da se vratim da igram. Otići ću iz nogometa onako kako sam i ušao u njega, a ne šepajući. Otići ću onako kako ja želim da izađem. Čak i ako budem morao hodati po vodi i to ću također učiniti", poručio je Ibrahimović.