Iskusni napadač
17

Ibrahimović: Ima interesa iz Evrope, ali mi je LA Galaxy prioritet

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je u poznim igračkim godinama, ali je još uvijek tražen na tržištu. Priznao je da ima interesa klubova iz Evrope, ali i da je zadovoljan u LA Galaxyju.

Milan se već neko vrijeme povezuje s Ibrahimovićem te se špekuliše o njegovom povratku na San Siro, posebno nakon što se LA Galaxy nije kvalificirao za playoff MLS-a.

"Klub zna moje želje i sve moje zahtjeve. Do njih je šta žele, ali su veoma pozitivni. Bili su veoma dobri prema meni, pomogli su meni i mojoj porodici šta god nam je trebalo. U dobrim sam odnosima sa svima, reći ću da nisam zabrinut. Nije tajna da postoji interes iz Evrope, ali je Galaxy moj prioritet. Ovdje sam i sretan sam zbog toga", izjavio je tridesetsedmogodišnji Ibrahimović.

U LA Galaxyju se nadaju da će zadržati Zlatana.

"Razgovaramo i znam šta on hoće, a prioritet kluba je da ga zadrži. Tek smo u početnoj fazi razgovora, sezona je nedavno završena. Obavili smo dobar razgovor i nastavljamo napredovati pa se nadam da će rješenje biti dobro za Zlatana i klub", izjavio je predsjednik LA Galaxyja Chris Klein.

Ibrahimović je postigao 20 golova i upisao 10 asistencija u periodu između marta i oktobra te je kandidat za MVP nagradu MLS lige.