Serie A
119

Ibrahimović i Rebić vratili raspucani Milan na prvo mjesto

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je sigurnu i ubjedljivu pobjedu protiv Crotonea rezultatom 4:0 u meču 21. kola italijanske Serije A čime su se Rossoneri vratili na prvo mjesto na tabeli.
Milan je u vodstvo stigao u 30. minuti nakon što je Ibrahimović odigrao sjajan dupli pas sa Leaom, a nakon toga rutinski pogodio dalji ugao gostujućeg golmana za vodstvo svog tima od 1:0. Bilo je to ujedno i 500. gol Ibrahimovića u klupskom nogometu.

Pitanje pobjednika MIlan je riješio od 64. do 70. minute. Prvo je Ibrahimović postigao drugi gol i donio vodstvo od 2:0, da bi nakon toga za samo dvije minute Ante Rebić postigao dva pogotka, oba nakon asistencije Calhanoglua nakon čega je bilo jasno da će Rossoneri upisati pobjedu.

Naš Rade Krunić ušao je u 87. minuti, ali za kratko vrijeme nije uspio napraviti ništa na terenu.

Milan se nakon ovog kola opet nalaze na prvoj poziciji Serije A sa 49 osvojenih bodova, dva više od Intera koji je na drugom mjestu i sedam više od Juventusa koji ima i utakmicu manje.

S druge strane, Cortone ostaje na posljednjem mjestu sa samo 12 osvojenih bodova, a ovo im je bio 15. poraz u ovoj sezoni. U drugom meču koji se odigrao u terminu od 15:00 sati Udinese je na svom terenu bio bolji od Verone sa 2:0.

Milan - Crotone 4:0 (Ibrahimović 2x, Rebić 2x)

Tabela: