Ubojiti strijelac
12

Ibrahimović fantastičnim golom glavom sa 15 metara nastavio trku s Ronaldom u Italiji

K. H.
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović nastavlja sa sjajnim igrama u ovoj sezoni, a on je u susretu 8. kola Serije A protiv Napolija doveo svoj Milan u vodstvo od 1:0 devetim golom u ovoj sezoni.

Ibrahimović je pogodio u 20. minuti fantastičnim udarcem glavom sa 15 metara pretvorivši centaršut Hernandeza u vodstvo svog tima, a njegov odličan udarac iz poprilične udaljenosti za šut glavom ostavio je golmana Mereta nemoćnim na golu Napolija.

[TWITTER]1330605129217814528[/TWITTER]

Bez obzira na činjenicu da je 3. oktobra napunio 39 godina, Ibrahimović iz utakmice u utakmicu pokazuje da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo i da je još uvijek spreman u borbi za najveće ciljeve. Dokazuje to činjenica da mu je ovo osma uzastopna utakmcica u Seriji A u kojoj postiže gol, računajući i prošlu sezonu.

Napadač Milana tako je opet došao na vrh liste najboljih strijelaca s obzirom na to da trenutno ima devet pogodaka, jedan više od Ronalda i dva više od Lukakua.

Milan bi eventualnom pobjedom protiv Napolija vratio lidersku poziciju te bio prvoplasirani na tabeli Serije A s dva boda više od Sassuoloa.